Home » Wasbare luiers » Bamboe luiers

Bamboe luiers

Pocketluiers:
Een pocketluier is een luier bestaande uit 2 lagen:
Een waterdichte buiten laag (met leuke prints en kleuren!), gemaakt van duurzame waterdichte, ademende, polyester met TPU laag (thermoplastisch elastomeer). Sommige luiers hebben een zachte buitenkant, maar dit veranderd niets aan de werking van de luier.

De binnenlaag is bamboe, bamboe is een natuurlijke, duurzame en ronde vezel. Bamboe is van nature antibacterieel, wat het uitermate geschikt maakt voor de gevoelige baby-, eczeem-, of allergische huid. Bamboe heeft een open/holle vezel en kan daardoor tot 50 % meer vocht opnemen dan bijvoorbeeld microvezel. De droogtijd van de bamboe luier is wat langer (ongeveer 1 à 1½ dag).

De bamboe luier wordt geleverd met een 3 laags bamboe en een 5 laags bamboe/microvezel booster. Dit is een complete luier voor overdag.
Bamboe is een natuurlijke, duurzame en ronde vezel. Bamboe is van nature antibacterieel, wat het uitermate geschikt maakt voor de gevoelige baby-, eczeem-, of allergische huid. Bamboe heeft een open/holle vezel en kan daardoor tot 50 % meer vocht opnemen dan bijvoorbeeld microvezel. De droogtijd van de bamboe luier is wat langer (ongeveer 1 dag).
De prijs ligt wel wat hoger dan de microvezel luier.
De boosters bepalen het absorptie vermogen van de luier. Ze trekken het vocht aan, de bamboe laag van de luier zelf voelt hierdoor droger aan. Door meerdere boosters te combineren kunt u voor uw kindje de meest ideale samenstelling maken. Naar mate uw kindje ouder wordt zal ook de hoeveelheid urine toenemen en kan het zijn dat u een andere combinatie van boosters prettiger vindt.
Meneer Uil verkoopt ook losse boosters: 3 laags microvezel fleece
3 laags bamboe
5 laags bamboe/microvezel
5 laags houtskool/microvezel (charcoal)
De boosters steekt u in de opening achter in de luier de ”pocket”.
In de luier legt u een inlegvel om ontlasting op te vangen. Het inlegvel laat de urine door en zorgt voor een droger gevoel aan de billetjes, zo blijven ze blij!
De inlegvellen zijn verkrijgbaar in: Viscose (40 gram)
Bamboe
Uiterlijk:
De wasbare pocketluiers hebben een vrolijke kleur of een leuke print. De binnenkant van de luier is van bamboe. De luiers hebben een zachte of een gladde buitenkant voorzien van drukknoopjes aan de voorkant van het broekje en ons logo aan de zijkant.
Afmetingen:
Geschikt voor kinderen van 0 t/m 3 jaar (afhankelijk van lichaamsbouw)
Kenmerken:
• Geschikt voor kinderen van 0 t/m 3 jaar (afhankelijk van lichaamsbouw)
• Maat verstelbaar met drukknopen
• Luier met pocket opening
• Waterdicht en comfortabel
• Beschikbaar in meerdere kleuren en prints
• Wasbaar op 30 graden.
• Materiaal binnenkant: Bamboe
• Materiaal buitenkant: Duurzame waterdichte, ademende polyester met TPU laag (thermoplastisch elastomeer)